A szappanfőzés lehet munka, lehet hobbi, nálam SZENVEDÉLY

.
2011. jan. 31.

TÜRELEM (SZAPPANT TEREM)

.
Az élet időről időre olyan helyzetek, feladatok elé állít, amihez türelmet kell gyakoroljak.
Ha egyszer szükségem van rá, tanulnom kell, tanulom, nincs más választásom :)
A szappankészítés is egy ilyen történet, igazi türelemjáték.
Hiába készítek el egy adag szappant 1/2-1 óra alatt, várni kell legalább 24 órát, amíg kivehetem a formából, és azután sem használhatom rögtön. El kell telnie 1-2 hétnek, míg érik, csak eztán szabad vele szappanozni.
De ha igazán jó szappant akarok, érdemes 1-2, sőt sok hónapig várni, érlelni.

Várni, várni, várni...

Nem egyszerű.
Jönnek az ötletek, miből készíthetek még szappant, és persze mindet rögtön ki is szeretném próbálni, de fegyelmeznem kell magam. A tisztán csak olivaolajból készült szappanról például azt olvastam, hogy 9 hónapig érlelik!
Na ha ezt sikerül megcsinálnom, hogy ennyi ideig nem nyúlok egy szappanomhoz, akkor mondhatom majd el magamról, hogy türelmes vagyok.

Egyelőre türelmetlenül várom, hogy türelmes legyek :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

http://arokszallasiedit.hu/